	2024 Working Agenda - Patient Safety May 14-17, 2024						
Day (Date) Time Activity					Speaker Name		
Tueday, May 14							
	5:30 PM	Poster presentations	60 minutes		Residents, Medical School Students, and Pre-Med Students		
T (05/14/24)	6:30 PM	Keynote Lecture	60 minutes		Mike Eisenberg (Director)		
T (05/14/24)	7:30 PM	Keynote Lecture	60 minutes		Mike Eisenberg (Director)		
Wednesday, May 15							
W (05/15/24)	7:00 AM	Welcome					
W (05/15/24)	7:30 AM	What's New in My Specialty? What's New in My	30 minutes	Pulmonology - What's New in Asthma and COPD?	Gurjeet Grover, MD		
W (05/15/24)	8:00 AM	Specialty?	30 minutes	Dermatology	David M. Allen, MD		
W (05/15/24)	8:30 AM	What's New in My Specialty?	30 minutes	Saphenous Endovascular Ablation	Christopher Parr, MD		
W (05/15/24)	9:00 AM	What's New in My Specialty?	30 minutes	Interventional Pain Options or Opioids in Pregnancy	Kirsten Baca, MD vs. Marcela Smid, MD		
W (05/15/24)	9:30 - 10:00	Break	30 minutes	Break			
W (05/15/24)	10:00 AM	Lecture	60 minutes	Public Health Beyond Outbreaks	Leisha Nolen, MD, PhD		
W (05/15/24)	11:00 AM	Lecture	60 minutes	The Elephant in the Room: Medical Informatics	Alan H. Morris, MD		
W (05/15/24)	12:00 - 12:30 PM	Lunch	30 minutes				
W (05/15/24)	12:30 - 2:00 PM	Keynote Lecture	90 minutes	Federal Health Quality Measurement: Where We're Going, Where We've Been	Ron Kline, MD (CSM)		
W (05/15/24)	2:00 - 2:30 PM	Break	30 minutes	Break			
W (05/15/24)	2:30 PM	Lecture	60 minutes	Better, Simpler Care for Utah: Why and How	Joseph Q. Jarvis, MD, MSPH		
W (05/15/24)	2:30 PM	Skill Lab #1	30 minutes 6 times		Elizabeth M. Thackeray, MD		

	1		1				·
				30 minutes 6	Emergency Surgical Airway		
	W (05/15/24)	3:00 PM	Skill Lab #1	times	Course	Elizabeth M. Thackeray, MD	
	*** (00/10/21)	0.001 111	Oran Lab II 1	60 minutes 3		,,	
	W (05/15/24)	3:30 DM	Skill Lab #2	times	ACLS Recertification	Holy Cross Hospital-Davis Education	
l	W (03/13/24)	2.30 1 101	OKIII LAD #2	60 minutes 3	AOLO Necertification	1101y 01033 1103pital-Davis Education	
					NDD D CC C		
l 📖	W (05/15/24)	2:30 PM	Skill Lab# 3	times	NRP Recertification	Holy Cross Hospital-Davis Education	
					Update of the Recent Utah		
					Legislative Session from the		
	W (05/15/24)	3:30 PM	l ecture	60 minutes	UMA Perspective	Michelle McOmber, MBA	
	*** (00/10/21)	0.001111	Lociaro		21		
				30 minutes 6	Emergency Surgical Airway		
	W (05/15/24)	3.30 PM	Skill Lab #1	times	Course	Elizabeth M. Thackeray, MD	
l 	VV (03/13/24)	3.30 1 101	OKIII Lab #1	timoo	Course	Elizabeti W. Triadkoray, W.B.	
				30 minutes 6	Emergency Surgical Airway		
	W (05/15/24)	4·00 PM	Skill Lab #1	times	Course	Elizabeth M. Thackeray, MD	
	(55/15/24)	1.00 1 101	Edo // 1	60 minutes 3	234.65	,	
	W (05/15/24)	3:30 PM	Skill Lab #2	times	ACLS Recertification	Holy Cross Hospital-Davis Education	
	W (05/15/24)		Skill Lab# 3	times	NRP Recertification	Holy Cross Hospital-Davis Education	
	VV (UUI 10/24)	J.JU 1-1VI	OKIII LAD# J	unics			
					Culture of Safety, Preventing		
					Medical Errors, & Quality		
	W (05/15/24)	4:30 PM	Lecture	60 minutes	Improvement	Brent James, MD, MStat	
				30 minutes 6	Consumer Committee Aimore		
	NA (05/45/04)	4.00 DM	01:11.1.1/4		Emergency Surgical Airway	Flimah ath M. Tha alaman MD	
l	W (05/15/24)	4:30 PM	Skill Lab #1	times	Course	Elizabeth M. Thackeray, MD	
				30 minutes 6	Emergency Surgical Airway		
	W (05/15/24)	5:00 DM	Skill Lab #1	times	Course	Elizabeth M. Thackeray, MD	
l	VV (03/13/2 4)	3.00 1 101	OKIII Lab #1	60 minutes 3	Course	Elizabeti W. Thackeray, W.	
	W (05/15/24)	4·30 PM	Skill Lab #2	times	ACLS Recertification	Holy Cross Hospital-Davis Education	
I	W (00/10/24)	4.00 T W	OKIII LUD #Z	60 minutes 3	7.020 1.0001	rioly cross ricopital Bavie Education	
	W (05/15/24)	4·30 PM	Skill Lab# 3	times	NRP Recertification	Holy Cross Hospital-Davis Education	
	W (00/10/24)	4.00 T W	OKIII LUDIII O	times	THE TREE TRIBUTE	rioly cross risophal Bavis Education	
The	ursday, May 16						
	T (05/16/24)	7:00 AM	Welcome				
	T (05/16/24)	7:15 AM					
	1 (00/10/24)	7.107401					
			What's New in My				
	T (05/16/24)	7:30 AM			Ortho Spine	Casey Bachison, MD	
	(= =)				'	,	
	T (05/40/04)	0:00 434	What's New in My	20	On auto Martinia	Duntt Mantinalal - BAD	
	T (05/16/24)	8:00 AM		30 minutes	Sports Medicine	Brett Martindale, MD	
			What's New in My				
	T (05/16/24)	8:30 AM	Specialty?	30 minutes	Vaccines	Candice Smith, MD	
	·		What's New in My				
	T (05/16/24)	9:00 AM		30 minutes	Rheumatology	Daniel P. Lupash, MD	
	, ,	9:30 - 10:00 AM					
	1 (03/10/24)	3.30 - 10.00 AM	ыеак	30 minutes			

	1	ı				
T (05/16/24	10:00 AM	Lecture: THEME	60 minutes	Drug Shortages	Erin Fox, PharmD	
					Alexandra Grosvenor Eller, MD, MPH	
T (05/16/24)		Lecture: THEME	60 minutes	Abortion Care in Utah	& Cara Heuser, MD	
T (05/16/24)	12:00 - 12:30 PM	Lunch	30 minutes			
T (05/16/24	12:30 - 2:00 PM	Keynote Lunch Speaker	90 minutes	Race Against Time and Tide: My story of the Soccer Team Cave Rescue	Joshua Morris	
T (05/16/24	2:00 - 2:30 PM	Break	30 minutes			
T (05/16/24		Kidney Lecture	60 minues	Diagnosis and Management of Hypertension in the Pediatric Population		
T (05/16/24		Lecture: BOD REQUEST	30 minutes	·	Wendi Christensen, LCSW	
T (05/16/24	3:00 PM	Lecture: BOD REQUEST	30 minutes		Jeffery A. David, DO	
T (05/16/24	2:30 PM	Skill Lab #1	60 minutes	Teamwork/Communication Exercise	Joshua Morris	
T (05/16/24	2:30 PM	Skill Lab #2	120 minutes	Cannibis Lecture 2 Hours	Richard Oborn, MPA & Matthew S. Mclff, MD	
T (05/16/24	2:30 PM	Skill Lab #3	60 minutes	Abortion Care Breakout Session	Alexandra Grosvenor Eller, MD, MPH & Cara Heuser, MD	
T (05/16/24	3:30 PM	Kidney Lecture	60 minutes	Evaluation: Who, When, and	Sarah Gilligan, MD	
T (05/16/24	3:30 PM	Lecture	30 Minutes	Prelitigation Committee	Michael D. Litchfield, JD	
T (05/16/24	4:00 PM	Lecture	30 Minutes		TBD	
T (05/16/24	3:30 PM	Skill Lab #1	60 minutes	Teamwork/Communication Exercise	Joshua Morris	
T (05/16/24	3:30 PM	Skill Lab #3	60 minutes	Abortion Care Breakout Session	Alexandra Grosvenor Eller, MD, MPH & Cara Heuser, MD	
T (05/16/24	4:30 PM	Kidney Lecture	60 minutes	Advances in pharmacologic therapy for cardiovascular and kidney diseases: An update on SGLT2i, GLP-1A, and MRA trials		
T (05/16/24	4:30 PM	Lecture	30 minutes	Medical Malpractice with Cari	Heather Meyer, MBA, BSN, RN	
T (05/16/24) 5:00 PM	Lecture	30 minutes	Workplace Violence with MICA	Juliana Stanley, MBA, FACMPE	

T (05/16/24)	4:30 PM	Skill Lab #1	60 minutes	Teamwork/Communication Exercise		
T (05/16/24)	4:30 PM	Skill Lab #3	60 minutes	Abortion Care Breakout Session	Alexandra Grosvenor Eller, MD, MPH & Cara Heuser, MD	
,						
Friday, May 17						
F (05/17/24)	7:00 AM	Announcements				
F (05/17/24)	7:30 AM	What's New in My Specialty?	30 minutes	Sexual Assault	Jeanlee Carver, APRN	
F (05/17/24)	8:00 AM	What's New in My Specialty?	30 minutes	Breast Cancer	Carl Gray, MD	
F (05/17/24)	8:30 AM	What's New in My Specialty?	30 minutes	Pediatric & Adolescent Gynecology Pearls		
F (05/17/24)	9:00 AM	What's New in My Specialty?	30 minutes	Cardiology	Mariam Nassif, MD	
F (05/17/24)	9:30 - 10:00	Break	30 minutes			
F (05/17/24)	10:00 AM	Lecture: THEME	60 minutes	Utah State Chief Medical Examiner	Neil Haycocks, MD, PhD	
F (05/17/24)	10:00 AM	Lecture	60 minutes	Resident Presentations	3rd Year McKay-Dee Family Medicine Residents	
F (05/17/24)	11:00 AM	Lecture: THEME	60 minutes	From Risks of Errors to Patient Safety Improvement		
F (05/17/24)	11:00 AM	Lecture	60 minutes	Resident Presentations	3rd Year McKay-Dee Family Medicine Residents	
F (05/17/24)	12:00 - 12:30 PM	Lunch	30 minutes			
, ,	12:30 - 2:00 PM	Keynote Lunch Speaker	90 minutes	National Patient Safety Board	Karen Wolk Feinstein, PhD	
F (05/17/24)	2:00 - 2:30 PM	Break	30 minutes			
F (05/17/24)	2:30 PM	Lecture: BOD REQUEST	30 minutes	Liver Transplant Politics	Richard Gilroy, MD	
F (05/17/24)	3:00 PM	Lecture: BOD REQUEST	30 minutes	Mohs Surgery	Emily Powell, MD	
F (05/17/24)	2:30 PM	Skill Lab #1	60 minutes	Continuous Glucose Monitors	Sarah lannacone, Pharm D, BCACP	
F (05/17/24)	2:30 PM	Skill Lab #2	60 minutes	Death Certificate Class	Neil Haycocks, MD, PhD	
F (05/17/24)	2:00 PM	Skill Lab #3	240 minutes	Striking a Balance: Understanding Pain Management & Opioids		

Г							
	F (05/17/24)	3:30 PM	Lecture: BOD REQUEST	60 minutes	Transgender MD Medical Talk	Erika Sullivan, MD	
	F (05/17/24)	3:30 PM	Skill Lab #1	60 minutes	Continuous Glucose Monitors	Sarah lannacone, Pharm D, BCACP	
	F (05/17/24)	3:30 PM	Skill Lab #2	60 minutes	Death Certificate Class	Neil Haycocks, MD, PhD	
	F (05/17/24)		Skill Lab #1	60 minutes	Continuous Glucose Monitors	Sarah lannacone, Pharm D, BCACP	
	F (05/17/24)	4:30 PM	Skill Lab #2	60 minutes	Death Certificate Class	Neil Haycocks, MD, PhD	
L							
L							
L							
H							
H							
H							
L							
H							
L							
H							
H							
L							
L							
H							
ᆫ							